piątek, 22 listopada 2013

Czekoladowe naleśniki z bananami























składniki na 6-7 naleśników:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
2 jajka
2 łyżki kakao
2 łyżki oleju
2 łyżeczki cukru waniliowego

krem:
300ml śmietanki kremówki
2-3 łyżeczki cukru pudru
4 banany

polewa:
100g gorzkiej czekolady
2 łyżki śmietany 18%

Składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na patelni wysmarowanej olejem. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę i na małym ogniu energicznie mieszając doprowadzamy do wrzenia. Naleśniki po wystygnięciu smarujemy kremem, układamy banany i zwijamy w ruloniki lub składamy w trójkąty.

Smaczne, delikatne i mocno czekoladowe danie, polecam !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz