środa, 23 października 2013
sałatka z selera naciowego
składniki:
5-7 łodyg selera naciowego
1 jabłko
2 gałązki natki pietruszki
2-3 łyżki słonecznika
sos:
3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
sól, pieprz - do smaku
Seler po umyciu i osuszeniu kroimy w małe poprzeczne kawałki. Słonecznik prażymy na patelni do czasu, aż uzyska złocisty kolor. Natkę pietruszki kroimy bardzo drobno (ja dodałam suszoną). Jabłko kroimy w drobne paseczki. Jeżeli jabłko jest kwaśne do sosu dodajemy miód, w przeciwnym przypadku dosładzanie jest zbędne. Składniki łączymy z sosem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz